Vrijwilligers

Vrijwilligers vormen een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden van Buurthuis De Brug. Zij weten wat er in de buurt leeft en bieden een sociaal luisterend oor aan de bezoekers van ons buurthuis.

Onze vrijwilligers hebben een sociale instelling, benaderen ieder mens als volwaardig en hebben een groot hart voor de samenleving.

Als vrijwilliger bij Buurthuis De Brug biedt u ondersteuning bij activiteiten die door ons buurthuis georganiseerd worden. Daarnaast bent u op sociale wijze betrokken bij onze bezoekers en de buurt waar in u leeft.

Wat mag een vrijwilliger van ons verwachten?
Bij Silverein beschikken wij over een vrijwilligerscoördinator. Zij kan u begeleiden en ondersteunen bij het uitvoeren van uw taak. U kunt te allen tijde bij haar terecht voor advies en ondersteuning.

Verzekering en Onkosten
Iedereen weet dat waar gewerkt (soms) brokken gemaakt worden. Ook binnen onze organisatie kan dat gebeuren en wellicht ook door u als vrijwilliger. Het is dan prettig om te weten dat wij daarvoor verzekerd zijn.  U kan ook iets overkomen, waardoor u schade lijdt ten koste van uw gezondheid. Ook daar zijn maatregelen voor getroffen.

Aanmelden?
Als u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt, kunt u zich melden bij Buurthuis De Brug. De medewerkers van het buurthuis staan u graag te woord. U kunt zich aanmelden via onderstaande gegevens:

info@buurthuisdebrug.com
0343-510366

Marianna: “Contact en werken met ouderen is mijn passie”

Vrijwilligster Marianna is sinds juni 2018 actief bij Buurthuis de Brug. Eerder kwam zij als bezoeker op onder andere de creatieve ochtenden en handwerkochtenden. Al snel merkte ze dat ze graag meer wilde en meldde zich aan als vrijwilliger. Een grote overgang was het niet, want Marianna hielp eerder al met plezier waar ze kon.

Dat zij graag contact heeft met mensen en voornamelijk ouderen, was als kind al duidelijk. Op haar 15e stond ze in een Banketbakkerszaak en merkte toen al haar interesse en goede klik met ouderen.

Naast haar eigen (werkende) leven vindt ze het heerlijk om een paar keer per week in het buurthuis te zijn. Ze is onder andere actief als vrijwilliger bij de activiteit Tai Chi, de creatieve workshops, de handwerkochtend en de bingo. Met plezier ontvangt zij de mensen en is zij gastvrouw bij deze activiteiten.
Marianna werkt graag samen met andere vrijwilligers. Samen hebben ze de grootste lol. Het delen van ervaringen geeft voldoening.

“Ik voel me helemaal thuis hier en kijk er altijd naar uit om naar het buurthuis te gaan, aldus Marianna.” Ze vindt het heel prettig om er voor anderen te zijn, gesprekken te voeren en extra aandacht te geven, als ze ziet dat dat nodig is. Soms als luisterend oor, maar ook om iemand net te kunnen motiveren om een drempel over te komen. Vertrouwen staat hierbij voorop. Ze past zich graag aan op de behoefte van de bezoekers en vindt het mooi om te zien hoe mensen opbloeien van contact met elkaar!